Haal meer uit je frites met loaded fries

Met ‘slechts’ een patatje met kom je tegenwoordig niet meer weg. Jouw gasten willen verrast worden en loaded fries zijn helemaal hot! De sky is the limit en dus kun je eindeloos variëren. Wij leggen je graag uit hoe jij jouw gasten kunt verrassen en hoe je loaded fries zowel voor take away als bezorging kunt inzetten.

Wat zijn loaded fries?

Met loaded fries bied je jouw gasten een hele andere ervaring aan. In de basis zijn het frites met daaroverheen overheerlijke toppings zoals kaas, vlees, vis of vleesvervangers. De kunst is juist om boven het maaiveld uit te komen en combinaties aan te bieden waarbij jouw gasten direct van gaan watertanden.

Veel recepten spelen bijvoorbeeld in op landen en diens eetculturen. Zo zijn er special Mexicaanse loaded fries met guacamole, crunch van doritos, tomatensalsa en chili con/sin carne. Of juist een Amerikaanse variant met slow cooked brisket, barbecuesaus en Onion Rings.

Mix and match

Natuurlijk kennen we allemaal een frietje stoofvlees of met pulled pork, maar ook daar verras je je gasten tegenwoordig niet meer mee. De toppings mogen allemaal wat exotischer. Wat dacht je van zalmsnippers, kaviaar of chocola? Natuurlijk is niet alles geschikt als topping. Van textuur, mondgevoel, smaak tot aan kleur; alles moet kloppen.  Zo verzorg je de ultieme beleving voor jouw gasten.

Omdat horecagasten steeds kieskeuriger zijn en graag zelf de touwtjes in handen willen hebben, kun je ook jouw gasten alles zelf laten bepalen. Bied bijvoorbeeld ingrediënten los aan zodat de gast zelf zijn ultieme topping kan samenstellen.

Om zo efficiënt mogelijk te werken is het ook een idee om combinaties te creëren met de ingrediënten die je al in huis hebt. Toe aan wat inspiratie? Bekijk dan onze overheerlijke recepten.

Loaded fries voor de borrel of als volwaardige maaltijd

Met loaded fries heb je hét perfecte gerecht om groepen te verrassen tijdens een borrel. Serveer kleinere of meerdere porties bij hele grote groepen, en zorg dat de toppings ruim aanwezig zijn. Wil je jouw gasten nog meer keuze bieden? Voeg je loaded fries dan toe aan je borrelplank en voeg hier overheerlijk hapjes aan toe, zoals onze PICKERS. Zo kun je altijd rekening houden met de diverse wensen van je gasten. Kiezen ze voor meat, cheese of vega? Jij hebt het op je kaart staan!

Naast het ideale borrelgerecht, worden loaded fries ook steeds vaker ingezet als volwaardige maaltijd. Dankzij de rijke toppings kun je flink uitpakken. Zo kun je vlees en groenten makkelijk combineren binnen één topping. Zo krijgen jouw loaded fries nog meer bite en rijker. Het grote voordeel hiervan is dat jouw gasten dan ook bereid zijn om meer te betalen.

Loaded fries zonder fries?

Dit klinkt tegenstrijdig, maar is zeker een manier om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Want naast dat je flink kunt combineren met de toppings, kun je ook de frites vervangen door andere smakelijke aardappelproducten. Zo heb je met onze Potato Pops een ideale vervanger waar je van blijft eten. Dankzij de combinatie van de krokante buitenkant en de kruimelige binnenkant zijn deze producten uitermate geschikt om in te zetten als loaded-gerecht. Denk bijvoorbeeld aan Potato Pops met cheddar en Jalapeños.

Sta je te trappelen om nu zelf ook aan de slag te gaan? Dat komt goed uit! Wij hebben de lekkerste recepten voor jou op een rijtje gezet!