PAMETNA REŠENJA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

Budući da smo lideri u proizvodnji krompira i imajući u vidu i da imamo 51 fabriku širom sveta, imamo odgovornosti u smislu preuzimanja vođstva na putu ka postizanju niskokarbonske ekonomije. Saznaj više informacija o našim operacijama za postizanje bolje efikasnosti u pogledu korišćenja resursa.

OZELENI PLAVU PLANETU

U periodu od 2016. do 2019. godine smanjili smo emisiju ugljen dioksida po toni gotovog proizvoda za 4 % na globalnom nivou.  Do 2030. nastojaćemo da budemo još uspešniji:

  • 50% smanjenja apsolutne vrednosti emisija ugljen dioksida
  • 30 % smanjenja emisija ugljen dioksida usled logističkih operacija

ZELENIJA ELEKTRIČNA ENERGIJA

80 % naših centara širom sveta imaju tehnologiju za povrat energije u  toku proizvodnje pomfrita. Do 2030. godine 100 % ovih centara dobijaće energiju iz obnovljivih izvora.

Naše postrojenje u gradu Stšelin (Poljska) biće prvo postrojenje u Evropi koje će se 100%  napajati zahvaljujući zelenoj električnoj energiji preciznije zahvaljujući solarnom parku sa 11500 panela, koji će proizvoditi 24 % električne energije za rad postrojenja.
.

ZELENIJA AMBALAŽA

Podržavamo cirkularnu ekonomiju, te smo se priključili novoj globalnoj inicijativi Fondacije Ellen MacArthur koja se odnosi na upotrebu plastike.

Danas se 95 % ambalažnog materijala  može reciklirati (učinak u smislu reciklaže se razlikuje  od države do države).


Do 2025. godine 100 % ambalaže kompanije McCain će se moći  reciklirati, ponovno koristiti ili kompostirati.

Da li ste znali?

U oblasti dostave prešli smo  se sa korišćenja nereciklirane ambalaže na recikliranu ambalažu (ambalaža se 100% reciklira, a pravi se od recikliranog papira ).

Surecrisp Potato Box

100 % ISKORIŠĆENOST 

Naše težnje koje se odnose na proizvodnju ekološke hrane podrazumevaju primenu programa „nultog otpada”. Želimo maksimalno da iskoristimo svaki krompir. Kako ćemo to učiniti? Tako što ćemo iz svakog krompira izvući njegov maksimum, bez obzira na njegovu veličinu. Do 2025. godine planiramo nulto stanje otpada na deponijama i 100 % iskorišćenost krompira.

ZELENA ENERGIJA VEĆ NA SNAZI

Informiši se o našem poslovanju u Vitleseju (UK) koje se odnosi na proizvodnju obnovljive energije.

 

SAZNAJ VIŠE INFORMACIJA O OSTALA 3 STUBA NAŠE ODRŽIVOSTI PRIJAVI SE OVDE